Absolwentka jednolitych 5- letnich studiów magisterskich na kierunku: Psychologia (specjalność: psychologia zdrowia i kliniczna) na Uniwersytecie Łódzkim. Z pasji i zainteresowania drugim człowiekiem ukończyła specjalistyczne 4- letnie podyplomowe szkolenie w Szkole Psychoterapii Psychodynamicznej w Krakowskim Centrum Psychodynamicznym, rekomendowanym przez Polskie Towarzystwo Psychologiczne oraz Polskie Towarzystwo Psychoterapii Psychodynamicznej.
Aby jak najskuteczniej pomagać swoim pacjentom, na bieżąco aktualizuje swoją wiedzę, biorąc udział w konferencjach i sympozjach poświęconych psychoterapii. W swojej pracy kieruje się kodeksem etycznym psychologa Polskiego Towarzystwa Psychologicznego oraz kodeksem etyki psychoterapeuty Polskiego Towarzystwa Psychoterapii Psychodynamicznej, którego jest członkiem. Jest również członkiem Łódzkiego Oddziału PTPPd. Swoją pracę poddaje regularnej superwizji u certyfikowanych superwizorów.
W ramach rozwoju zawodowego ukończyła również studia podyplomowe na kierunku: Kryzys i interwencje kryzysowe na Uniwersytecie SWPS we Wrocławiu oraz Przygotowanie pedagogiczne na Akademii Humanistyczno- Ekonomicznej w Łodzi. Doświadczenie zdobywała, pracując społecznie w Specjalistycznym Psychiatrycznym Zespole Opieki Zdrowotnej w Łodzi (Szpital im. J. Babińskiego), w Pabianickim Centrum Psychiatrycznym oraz Stowarzyszeniu “POMOST” w Łodzi dla młodzieży i osób z problemami psychicznymi.
Pierwsze kroki zawodowe stawiała w Jednostce Wojskowej 1158 w Łasku oraz placówkach oświatowych. Pracowała również z osobami współuzależnionymi i uzależnionymi w SPZPOZ w Zduńskiej Woli. Obecnie prowadzi głównie prywatną praktykę w gabinecie w Łasku. Jest również zatrudniona w NZOZ “Remedium” w Łodzi na stanowisku psychoterapuety.
Jej najnowszym obszarem zainteresowań jest relacja człowieka z jedzeniem.